דיקור סיני לבעיות פוריות
24 בדצמבר 2012 – 22:16 | אין תגובות

מדי שנה יותר ויותר אנשים, זוגות נשואים, סובלים מבעיות פוריות. לעיתים המדובר בבעיות רפואיות של הגבר ולעיתים בבעיות של האישה. ישנם אף מקרים ששני בני הזוג צריכים לעבור טיפולי פוריות. האם ידעת כי דיקור סיני …

קרא עוד »
בריאות

תרופות

דיאטה ותזונה

טיפולים

מחלות ותסמונות

ראשי » איכות חיים, בריאות, דיאטה ותזונה, רפואה אלטרנטיבית

זרעים של שינוי – נטורופתיה, מזון טבעי ואורח חיים בריא

פורסם על ידי eitan ב 22 באוקטובר 2009 – 11:32תגובה אחת

האם הבחנתם במגמה של שינוי? כל אדם בר דעת המסתכל סביבו יכול לראות שכמות המסעדות הצמחוניות גדלה, במרכז הארץ ואף בפריפריה.  תופעה נוספת שמאד בולטת היא כמות הסדנאות לבישול בריא, צמיחת חנויות הטבע ושגשוגן כפטריות לאחר הגשם. ניתן להכריז בבירור על קיום של מגמת שינוי לכיוון מזון טבעי יותר, בריא יותר.מזון טבעי - דיאטה בריאה

מה מושך (או אולי דוחף) אנשים לצמחונות? (אורית לבב: מתכונים לפשטות)

באופן טבעי עולה השאלה, מה בעצם גורם לאנשים "לחפש" בכיוון של צמחונות? האם משהו ממגנט אותם, מושך אותם? או אולי מצב בריאותם, הוא זה הדוחף אותם?

מהסתכלות סביב, מצער, אך בלתי ניתנת להתכחשות היא התופעה של ריבוי המחלות הקשות, הכרוניות, המייסרות.

כמייצגת את נושא הריפוי התזונתי, חשוב לי להדגיש את גישת הרפואה הטבעית, לנושא המחלה.

כל המחלות באות משורש אחד – חומציות בתוכנו. החומציות הזו, סוג של קומפוסט פנימי לא רצוי, מתהווה בגופנו כתוצאה ממספר גורמים שהעיקריים ביניהם הם: תזונה קלוקלת, סטרס גופני ורגשי ופוטנציאל גנטי למחלות שמתבטא והופך למחלה בפועל בשילוב גורמי תזונה וסביבה.

מחלות קשות הן מצב קיצוני יותר של אותו חימצון וקלקול פנימי של מערכות הגוף.

אך כל המחלות מגיעות מאותו שורש. אין הרבה מחלות – יש רק מחלה בסיסית אחת.

סוכרת, לחץ דם, מחלת היאפים והפיברומיאלגיה של ימינו, כולסטרול רע המשתולל בגוף, בעיות פרקים, שלד ואיך לא מנינו הזכרנו עדיין את תופעת ההשמנה שאף היא נהפכה לחלק כואב מהנוף.

מה עוד? מצער להזכיר זאת, אך במשפחתו של כל אחד כמעט יש מישהו שלקה במחלה הנוראה מכולן.

אם חיפוש המוצא מבעיות בריאות מהווה "דחיפה" לחקר התזונה, הרי שהמשיכה ל"חיים הטובים" מהווה את המשיכה.

חיי בריאות, כושר גופני, זוגיות בריאה, אריכות ימים, הצלחה עסקית. כל הדברים שכולנו רוצים ומחפשים את המפתחות או כמו שקוראים לזה היום "את הסוד" להשיגם.

עור נקי, עיניים בורקות, גוף חטוב – אלה הם מראות שכולם נמשכים אליהם.

באיזושהי פינה בשכל האנושי, ידוע לכולנו "יש קשר בין חיוניות ובריאות לסגנון התזונה".

תופעה חדשה בנוף אימון תזונתי

ברצוני לקשור בין שתי מגמות רווחות בעולם של היום. מגמת "הקואוצ'ינג" ובמקביל אליה מגמת התזונה הטבעית והצמחונות.

לפני כ-10 שנים, כשהקמתי את המסעדה הלימודית היה צורך להגדיר את סוג השירות שאנו מציעים לאנשים.

אחרי מחשבה מרובה, קראתי לזה אימון כי חינוך תזונתי עוסק בפיתוח כוחות פנימיים, ומזכיר קצת אימון שרירים – רק מסוג אחר.

סיבה נוספת שגרמה לי לקרוא לתהליך אימון, כי היא העובדה שבתהליך אנשים משיבים לעצמם את העצמאות והאמון ביכולת להזין עצמם כראוי.

כיום, עשר שנים אחרי, פורחים הקואוצ'רים למיניהם ומכסים את העולם במרבד בעל נוכחות כובשת ודומיננטית.

תופעת האימון האישי מתפשטת על פני יותר ויותר תחומים.

בשיטוט פשוט באינטרנט, תוכלו למצוא נטורופתים, תזונאים, משווקי תוספי תזונה ובעלי עסקים אחרים המציעים שירותים מסוג אימון לירידה במשקל, אימון דיאטה וכו'.

אכן, פעולת האימון הולכת ונעשית פופולרית גם בעולם התזונה.

חזון המסעדה הלימודית

במסעדה הלימודית אנו הופכים את עיקרון הבריאות מס' אחד של הרמב"ם לפשוט ומעשי .

"יהיו מזונותיך – רפואותיך"

המסעדה הלימודית הוקמה לאחר השלמת הפרויקט של בנית הבית האקולוגי שלנו.

כשעברנו לבית החדש, נעשינו מחוברים יותר לצורך פנימי חזק שקיים בנו, לשתף בתהליך התזונתי שבונה בריאות, מגבש ומעניק זהות ואיכות למשפחתנו.

החלטתנו היתה לעסוק בפועל בדברים שהם בנפשנו ובלבנו, לפתח שירותים ומקורות פרנסה מהבית.

ברור היה שאם לא היינו בעלי רצון ברור לבנות את גופנו בחומרים טבעיים, לא היתה לנו גם הבהירות לבנות את ביתנו בחומרים ובשיטות טבעיות…

לדעתי הדחף המניע החזק ביותר להקמת המסעדה הלימודית, היה להוציא את התגליות שלנו בתחום התזונה והבריאות מחוץ לכותלי ספינתנו, לסייע לאנשים לראות שזה אפשרי ממש לכל אחד.

ביקור במסעדה הלימודית נמשך 3 שעות. הוא מתחיל בסיור האקולוגי במבנה המיוחד וריענון המחשבה בכיוון האקולוגי.

המשך יושבים לשיחת היכרות בה אני מקשיבה לכם בהרבה עמקות, ושומעת את אתגרי התזונה והבריאות שלכם.

ואז…השולחן הפנוי והריק מתחיל להפוך לחגיגה של יצירת סלט שמעולם לא דמיינתם, ממרחים, משקאות וממתקים שבחלומכם לא טעמתם.

את הכל תכינו בעצמכם מכל צבע אשר קיים בטבע.

תרכשו לכם לתמיד את הכלי להפוך תזונה בריאה לשופעת וזולה: הנבטה ביתית.

כאשר שואלים אותי מה חזון המסעדה הלימודית אני עונה בפשטות:

"להעניק לאנשים חוויה מרנינה, שוברת מחסומים ופורצת דרך.  ולהאיר להם את הדרך הפשוטה, לבצע בכוחות עצמם ולשמור לתמיד – את השינוי התזונתי שהם חולמים עליו".

חינוך להרגלי צמחונות בריאים ונכונים

אחת הסיבות שמביאות אנשים ובעיקר צעירים רבים לחקור את עולם הצמחונות והטבעונות, היא נטיה ספונטנית שלהם לכיוון תזונה ללא בשר והעדפתה.

רבים מהם שהפסיקו צריכת בשר, מרגישים חולשה מסוימת ומנסים להבין את מקורה.

מסתבר שברוב המקרים, לא הפסקת צריכת הבשר לכשעצמה, כי אם חוסר למידה של עקרונות התזונה הטבעית, הם הגורמים לחולשה זו.

בתקופת ילדותי נהגו לחשוב, שמחסור בבשר, מחליש בריאותם של אנשים.

אולם תופעת הצמחונים הבריאים המתרבים סביבנו גורמת להטיל ספק בחשיבה זו.

כל אחד מאיתנו נתקל ביותר מאדם אחד, המתפקד במיטב כוחותיו, ואשר תזונתו צמחונית בעיקרה.

כמאמנת תזונתית אני נתקלת יום יום באנשים, ביניהם בני נוער ואף ילדים רבים, שבחרו בצמחונות ומעולם לא קיבלו הדרכה לכך.

התוצאה היא טעויות מרובות, המחלישות את החוסן הבריאותי.

צעירים "צמחוניים" רבים חיים על בגטים או פסטה וגבינות, פשטידות שמנוניות ועוד טעויות נפוצות למיניהן.

מצב בריאותם בפועל יהיה ירוד משל אלה שאוכלים פעם פעמיים בשבוע עוף ומקפידים על ירקות חיים ודגנים מלאים בכל יום.

בהתאם לזאת, המסרים הפשוטים שאנו מעבירים למשפחות המגיעות אלינו הם כאלה:

מי שמעוניין להשמיט בשר מתפריטו, רצוי שיגיע לזה מתוך בניית ההרגלים של תזונה טבעית.

כלומר, הגוף עצמו יעבור תהליך של עידון וניקוי וכל מה שמהווה עומס יישמט תוך כדי התהליך.

ניתן לאכול מעט עוף ודג, בשיטות הכנה נכונות ועם שפע ירק חי, ורכיבי תזונה מלאים צמחיים נוספים, ולהיות חזק ובריא.

המיתוסים ש"נמסים" אחד לאחד במהלך המפגש במסעדה הלימודית:

  • צריך הכנסה נוספת כדי לאכול בריא יותר
  • צריך להשקיע זמן מרובה בהכנת אוכל בריא
  • צריך להיות תלויים בבתי טבע ובאספקת תוצרת אורגנית
  • צריכת מוצרי חלב חשובה לבריאות

בואו ותראו כיצד אף אחת מהמחשבות האלה אינה נכונה בפועל .

החומרים והפעולות שיש לשאוף להשתחרר מהם כדי להיות בריאים וחסינים יותר הם:

  • סוכר לבן
  • קמח לבן
  • בישול בשמן וטיגון
  • מוצרי חלב, בעיקר פרה
  • חטיפים תעשייתיים למיניהם
  • מאכלים מרוכזים ומסובכים לעיכול
  • משקאות קלים (כבדים!)

בואו לאכול במסעדה הלימודית ותגלו, שתחת כל אחד מהדברים שכביכול ויתרתם עליהם, יגיע משהו שמעניק חירות ותענוג גדולים ואמיתיים.

קצת מושגים בעולם הצמחונות:

צמחוני vegetarian ניזון מעולם הצומח בעיקר, בשילוב מוצרים שאינם בשר מן החי, כגון מוצרי חלב וביצים.

טבעוני vegan ניזון מעולם הצומח בלבד. משלב בתזונתו מזון צמחי חי או מאודה / מבושל.

raw-food ניזון מעולם הצומח בלבד. סיפוק מלא וחוייתי של כל צורכי התזונה והבריאות, ללא צורך בבישול.

"מזונות על" superfoods

סוגים של אצות ים, פירות, זרעים, שורשים, גבעולים ועלים, שיש בהם כח תזונה ומרפא רב עוצמה.

במסעדה הלימודית אנו לומדים נצל את כוחם במתכונים מיוחדים .

טיפים לתזונה חכמה בעולם הבלתי אפשרי של ימינו

מה מאפיין את העולם של ימינו שגורם לתזונה בריאה להיות לא פשוטה להשגה בכלל?

אנחנו חיים בעולם שהקצב בו היסטרי. אנשים חיים בקצב של המדיה וכל יום בחיים נראה כמו "קליפ".

המון אנשים מבלים שעות על גבי שעות מול המחשב, כשהיום הופך ללילה והלילה ליום וכל תיאום עם הריתמוס הביולוגי של שינה ואכילה נעשה מיקרי לחלוטין.

המזון של היום הוא כה מתועש, תעשיית המזון שכביכול התפתחה יצרה מיני מאכלים וחטיפים העשויים מחומרים, שהגוף האנושי כבר לא מכיר.

תופעת האכילה החברתית, בכל פעילות, בכל מפגש, יוצרת לחצים ואווירה שאנחנו נכנעים להם בקלות , במקום להתבונן בצורך האישי שלנו ולהפעיל איזשהו כח בחירה מה ייכנס לגופנו.

הריחוק מעבודת האדמה גרם לכך, שמי שמגדל ירקות בגינה, מה שבעבר היה כה בסיסי, נחשב למיושן או במקרה הטוב נוסטלגי.

מכיוון שרשימת הסיבות מדוע מופרכת מהיסוד אכילה בריאה, הולכת ומתארכת…נעצור אותה כאן, ואולי ניגש…ישר לעניין .

* הגבירו אכילת מזון חי, ירקות ופירות (בארוחות נפרדות).

* פתחו כל ארוחה בירקות , לפני המנה המבושלת שלכם, ובכמות נדיבה.

* נהגו לפי הכלל המופיע בספר תהילים "סור מרע ועשה טוב" , צמצמו מזונות מהרשימה שהוצעה קודם, וישתחררו לכם כוחות חיים וגם כסף להשקיע ברכיבי מזון טעימים ובריאים.

* הנהיגו לעצמכם "ארוחות מים" . כשאתם קמים מהשינה ובין הארוחות.

* השקיעו בהכנת הסלט, יותר מאשר בכל מנה אחרת. שימו בו את עיקר התענוג.

התחילו מעצות אלו והזמינו את המשפחה, או בחרו לכם שותף לבילוי ולאימון במסעדה הלימודית…על מנת לקבל חוויה רגשית ותנופה ממשית!!!

מתכונים לפשטות …

ייחודם של מתכוני המסעדה הלימודית, הוא בפשטותם הכובשת. במשך השנים פיתחנו את היכולת לפשט רעיונות תזונתיים מורכבים ולעשותם ברי יישום בכל בית.

נסו את "ממתקי הטבע" הבאים שנולדו מתוך ה"רחם התזונתי" של המסעדה הלימודית:

לממתקי בריאות אנחנו מתייחסים, לא פחות כי אם כאל רפואות מזינות, הארוזות בתוך חוויות של מתיקות מענגת. השתמשו בתמרי מג'הול, זה הנוח והטעים ביותר.

* תמר חצוי, מגולען ונקי ובתוכו אגוז ברזיל.

לאוהבי קינמון ניתן לרפד את התמר בשכבת קינמון.

* תמר חצוי ומעליו שכבה דקה של טחינה גולמית איכותית ומצע של נבטי אספסת.

* תמר חצוי כנ"ל ממולא בתערובת של קוקוס טחון מושרה בתירוש.

נסו ותהנו, הפשטות היא האמת.

מה אומרים נטורופאטים מובילים ולמה מטיפים  מורי דרך בעולם הצמחונות היום?

בתהליך הכנת כתבה זו, ניסחתי את "לב הכתבה" בצורת שאלה, והפניתי אותה לכמה אנשים מובילי דעה בתחום הרפואה הטבעית.

הנה התיחסויות של כמה מהם:

"ובכן, זה נכון!

מתרחש שינוי מהותי שחודר לכל שכבות האוכלוסייה.

נטורופתיה במהותה נוטה ותומכת בצמחונות – הסברה היא שמוצרים מן החי (פרט לדגים) אינם מטיבים עם בריאותינו, גורמים לבעיות עיכול רבות, לדלקות, בעיות לב, שומנים בדם ועוד…ולגוף קשה להתמודד עם עיכולם.

יותר ויותר מחקרים יוצאים בנושא והמודעות הולכת וגדלה בקרב הציבור.

אני לאו דווקא מכוונת לגורם האידאילוגי שבו אנשים צמחוניים או טבעוניים מבחירה כי לא רוצים להרוג בעלי חיים, לדעתי השינוי מגיע דווקא מהמקום הבריאותי.

בכל העולם וגם בארץ אחת ההוכחות שאי אפשר להתעלם מהן היא פתיחת כל כך הרבה סופרים ובתי טבע למזון אורגני וטבעי עם אוריינטציה צמחונית למזון מלא בריא כגון דגנים מלאים, קטניות, פירות, ירקות, אגוזים, זרעים, תבלינים ועוד…"

איה הוד, נטורופתית.
__________________________________________________________________

"העולם המערבי מושפע מאוד מאופנות. כלל זה חל גם על אופנות תזונתיות. אם בעבר היה גל של פחד משומן, לאחר מכן הפחמימות נעשו לאויבי האנושות. התנודות הללו משפיעות גם על צריכת בשר ויתר מוצרי בעלי חיים.

בעשורים האחרונים ישנה עלייה גדולה מאוד בעולם המערבי וגם בארץ בכמות חנויות הטבע ומסעדות בריאות / צמחונות. נתון זה משקף מודעות הולכת וגוברת ועלייה בצריכת ירקות, פרות, דגנים, קטניות, אגוזים, וזרעים.

מצד שני במדינות רבות בהן האוכלוסיות ניזונות בעיקר באופן צמחוני ישנה עלייה בצריכת מוצרי בעלי חיים.

לרוב אלה מדינות במזרח הרחוק או מדינות עולם שלישי אשר נחשפות לחברות מזון מערביות הדוחפות באגרסיביות בשר, חלב, ומוצרי מזון מעובדים ומתועשים וגורמות ליבוא של מחלות ובעיות בריאותיות שלא היו קיימות עד כה באותן מדינות.

לדוגמה, חברות ישראליות מעורבות כרגע בהכנסת רפתות לסין – מדינה בה חלב ומוצריו אינם חלק מהתפריט. אנו צפויים לראות בשנים הבאות עלייה בתחלואה בסין כתוצאה ישירה מכך."

זהר צמח וילסון
יועץ בריאות ותזונה אינטגרטיבית
___________________________________________________

"בבדיקה ב google trends העלינו ממצא מעניין.

בהתייחס לסטטיסטיקות של גוגל, יש מגמת עלייה בכמות האנשים המחפשים raw וכן raw food. מזון טבעוני, ללא בישול כלל.

לעומת זאת כמות האנשים המחפשים vegan או vegeterian נשארת זהה, ויש הפחתה בכמות האנשים שמחפשים health בעולם – כנראה שהסיבה היא לא שאנשים כבר לא רוצים בריאות, אלא שהחיפושים מתמקדים על מגמות תזונה ספציפיות, כגון raw food כמוזכר למעלה."

אמנון מאיר לבב

מומחה לקידום עסקים באינטרנט
__________________________________________________________________

"נסיון של 10 שנים במסעדה הלימודית , מראה מגמה חד משמעית של חיפוש אחרי שיטות ברות יישום לתזונה בריאה. משפחות שלמות על רקע איכותי או בריאותי, שואפות לקבל את ההדרכה לשינוי.

אז אני מזמינה אתכם להיכנס לאוטו או לנצל את רכבת ישראל…ולעלות למעלות. צאו לטיול בגליל המערבי, הנושם והירוק. בואו לחגוג במסעדה הלימודית.

ובמהלכו של מפגש פותח לב, מהנה וטעים, אני בטוחה שפתאום תגלו ש כן, זה פשוט…כן, מתחשק לנו…זה ממש ממש טעים…וכן, גם אנחנו יכולים!"

הזמנה מכל הלב , לשינוי לכל החיים…

הרשמו באתר מתכונים לפשטות עכשיו,  וקבלו כל יום פרק מהספר "מתכונים לפשטות" חלק א' – סיפור האימון המרתק של רחלי במסעדה הלימודית.

פתחו יומן וסמנו את יום ההולדת הקרוב, יום הנישואין או יום השנה, ותנו לעצמכם מתנה אמיתית – מתנה של בריאות – אימון תזונתי אישי או משפחתי במסעדה הלימודית, סדנת ממתקים בריאים או פעילות אחרת לפי הצורך.

בהצלחה, ולהתראות בקרוב!

אורית לבב – המסעדה הלימודית בגליל www.adama.net

תגובות »

השאר את תגובתך!

הינך חייב להיות מחובר על מנת שתוכל להגיב.