דיקור סיני לבעיות פוריות
24 בדצמבר 2012 – 22:16 | אין תגובות

מדי שנה יותר ויותר אנשים, זוגות נשואים, סובלים מבעיות פוריות. לעיתים המדובר בבעיות רפואיות של הגבר ולעיתים בבעיות של האישה. ישנם אף מקרים ששני בני הזוג צריכים לעבור טיפולי פוריות. האם ידעת כי דיקור סיני …

קרא עוד »
בריאות

תרופות

דיאטה ותזונה

טיפולים

מחלות ותסמונות

ראשי » דיאטה ותזונה

ממתיקים מלאכותיים – הסוגים השונים של תחליפי סוכר

פורסם על ידי eitan ב 17 בספטמבר 2009 – 10:103 תגובות

ממתיקים מלאכותייםממתיקים מלאכותיים הם חומרים המוספים למזון, על מנת להמתיקו בפחות קלוריות מאשר מכיל השימוש בסוכר. ממתיקים אלו, שלא כמו מאכלים אורגאניים, מיוצרים ברובם באופן מלאכותי ואינם מביאים תועלת לגוף.

מהם ממתיקים מלאכותיים?

ממתיקים מלאכותיים נועדו להמתיק מזונות שונים, כאשר הערך הקלורי שלהם קטן מזה של סוכר רגיל.

אך יתרון זה שקיים בממתיקים המלאכותיים, מתווסף גם לחסרונות הרבים שהם מכילים – במיוחד בתחום בריאות הגוף.

בראש ובראשונה, כיוון שממתיקים אלו מיוצרים ברובם באופן מלאכותי, הם אינם מהווים מאכלים אורגאניים ולכן אין בהם שום ערך תזונתי לגוף.

ישנם שני סוגי ממתיקים המוצעים כתחליף לסוכר:

1. ממתיקים מלאכותיים.

2. סוכרים אלכוהולים – הפואולים.

ממתיקים מלאכותיים

ממתיקים מסוג זה אינם מכילים ערכים הדרושים לגוף האדם. על אף כי הם אינם מכילים סוכר, הם בעלי טעם מתוק הרבה יותר.

להלן כמה מן הסוגים הבולטים של ממתיקים מלאכותיים הנמצאים כיום בשימוש:

סכרין

שימוש בממתיק זה מלווה בטעם לוואי מר ומתכתי, אם כי בטמפרטורות גבוהות הוא כמעט ואינו ניכר.

במידה וצורכים את הסכרין בכמות גדולה, הפגיעות הגופניות יכולות להיות חמורות ולהגיע עד כדי פגיעה בכליות, בשחלות ובמקרים קיצוניים אף לסרטן ברחם ובשלפוחית השתן.

אספרטיים

ממתיק מלאכותי, אשר משאיר טעם מר נלווה לאחר השימוש בו. בממתיק זה משתמשים בטמפרטורות נמוכות, משום שהוא הופך מר כאשר הוא נצרך בטמפרטורה גבוהה.

לאור עובדה זו, השימוש באספרטיים הוא הנפוץ ביותר ונמצא בשתייה ובמאכלים קרים ידועים ובינלאומיים.

קיימים חילוקי דעות בנוגע לפגיעות הגופניות הנובעות מאספרטיים ולכן אין קביעה חד משמעית אם אספרטיים מסוכן לגוף או לא.

אסולפם קיי

ממתיק מלאכותי שהשימוש בו מלווה בתחושת טעם מר. בעקבות טעמו המר, משתמשים בו כחלק מתערובת של ממתיקים נוספים.

צריכת אסולפם קיי בכמות רבה יכול להוביל לסכנות גופניות, כמו נזק לבלוטת התריס.

בנוסף, שימוש גבוה באסולפם קיי מגביה את הסיכוי לחלות בסרטן.

סוכרלוז

הינו ממתיק מלאכותי המופק מסוכר ועובר שינוי כימי.

לפי המחקרים שנערכו לאחרונה, הוא מוגדר כלא מסוכן לצריכה.

סוכרלוז הוא ממתיק מלאכותי המתוק פי חמש מאות מטעם סוכר רגיל וניתן להשתמש בו במאכלים בכל הטמפרטורות משום שהוא אינו מושפע מחום וקור.

בנוסף לכך, סוכרלוז מעלה את פרק הזמן שיכול מוצר להחזיק מעמד בטריותו בעקבות העובדה שהוא חסין מפני טמפרטורות שונות.

ציקלמאט

ממתיק מלאכותי בעל טעם מתוק פי שלושים עד חמישים מטעמו של סוכר.

ציקלמאט אינו מלווה בטעם מר ואינו משתנה בטמפרטורות גבוהות ובתרכובת כימית מחמצנת.

משום כך, הוא יכול לבוא כתוספת במאכלים אשר עברו תהליכי יצור שונים ובכאלו הנמצאים בקופסאות שימורים.

הסכנה העיקרית הנובעת משימוש רב בציקלמאט היא הגברת הסיכון לחלות בסרטן בשלפוחית השתן.

לאור עובדה זו, הוחלט להוציא את הציקלמאט מהחוק, אך לאחר בחינה חוזרת הוחלט לתת לו תוקף מחודש.

מומלץ לא לקחת יותר מאחת עשר מיליגרם של ציקלמאט ביום לכל קילוגרם בגוף האדם.

סוכרים אלכוהלים – הפואולים

סוכרים אלו נמצאים בעולם הצומח, בעיקר בפירות וירקות. הם מכילים פחות קלוריות ומתיקות פחותה משל סוכר.

סורביטול

ממתיק מלאכותי הקיים בעיקר בענבים ומביא תועלת לגוף מבחינה תזונתית ואינו משאיר טעם רע לאחר שימושו.

סורביטול מתאים לאנשים הסובלים ממחלת סוכרת (מחלה הגורמת לעודף סוכר בדם) עקב ספיגתו האיטית בגוף.

הסורביטול משפר את טקסטורת המאכלים ואף מעלה את פרק הזמן שיכול מוצר להחזיק מעמד בטריותו.

במידה ומשתמשים בסורביטול יתר על המידה, עלולות להופיע בעיות במעיים כמו שלשולים. כמו כן, השימוש בו בקרב ילדים הסובלים מבעיות במערכת העיכול איננו מומלץ.

קסילטול

ממתיק מלאכותי הקיים בפטריות, בצל, דלעת וכדומה.

ממתיק זה הינו בצורת אבקה וטעמו מתוק כשל סוכר.

חולים במחלת הסוכרת יכולים להשתמש בקיסלטול משום שספיגתו בדם היא מועטה ועל כן הוא אינו גורם לרמת הסוכר בדם להתרומם.

בנוסף, מחקרים הוכיחו כי קסילטול מסייע במניעת התפתחות של מחלת השיניים – עששת.

סכנות השימוש בקסילטול (במידה והוא נצרך בכמות רבה מידי) זהות לאלו הקיימות בשימוש במניטול: בעיות בעיכול, בעיות בכליות, אלרגיות, חוסר בזרחן וכדומה.

מלטיטול

ממתיק מלאכותי המורכב מפחמימות.

הוא מופק לרוב מתירס וצריכתו ממלאת את מקומה של כל פחמימה באשר היא.

טעם המלטיטול מתוק כמעט כמו של סוכר.

מניטול

ממתיק מלאכותי הקיים באצות ים, פטריות ודלעת.  טעם המניטול מתוק באופן שדומה לסוכר.

במידה וצורכים את המניטול יתר על המידה יתכן ויגרמו בעיות גופניות כגון בעיות בעיכול, בעיות בכליות, אלרגיות, עודף בקליום, חוסר בזרחן וכדומה.

3 תגובות »

השאר את תגובתך!

הינך חייב להיות מחובר על מנת שתוכל להגיב.